Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 06.Mart.2016, 23:27   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Orman Meyveli Dondurmalı Pasta




Malzemeler:

Pandispanya için:
1 su bardağı un (140gr)
2/2 su bardağı şeker (130gr)
1/2 su bardağı tereyağı (115gr)
3 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Vanilya

Kreması için:
1,5 kutu sut kreması (300gr)
1 silme çorba kaşığı toz jelatin (9gr)
1 kahve fincanı soğuk su
1 kahve fincanı sıcak süt
500 gr labne peyniri
2/3 su bardağı pudra şekeri (100gr)
1 su bardağı karışık orman meyvesi

Süslemek için:
Çilek reçeli
Taze çilek
Pudra şekeri

Pandispanyası için:
Fırın 180°C’ye ayarlanır.
Oda sıcaklığında hafif yumuşamış tereyağı vanilya tohumları ve şeker ile kabarana dek mikser ile çırpılır ve buna karıştırmaya devam ederek tek tek yumurtalar yedirilir.



İçine birlikte elenmiş un ve kabartma tozu katılır, bir spatula ile dikkatlice karışır, pürüzsüz olmalıdır ve hamur içinde yağlı kağıt olan fırın tepsisine (25x35cm), her tarafı eşit olacak şekilde 0,5 cm yüksekliğinde yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Soğuyan pandispanya sonradan kullanılacak olan silikon pasta kalıbının alt ve üst taban genişliğine denk düşecek ebatta ve formda bir kurabiye keseceği ya da bardak yardımıyla kesilir. Üstleri azıcık süt ile ıslatılır.

Kreması için; toz jelatin 1 kahve fincanı kadar su içinde karıştırarak iyice eritilir. Şiştikten sonra üzerine 1 kahve fincanı sıcak süt katılır ve hemen karıştırılır. Karıştırmaya devam ederek labne peynirine katılır.Üzerine pudra şekeri de eklenip enerjik bir şekilde karıştırılır.

Orman meyveleri el blendırı ile püre haline getirilir ve labne peyniri karışımına katılır. Silikon kalıbın dibine birer disk pandispanya konur, üzeri krema ile doldurulur ve 2.kat pandispanya ile üstü kapatılıp, sandviç haline getirilir.

Pastacıklar kalıplarının içinde 2 saat kadar buzlukta bekletilir. İyice donduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip, reçel eşliğinde ve istenen şekilde süslenerek servis edilir. 10 dakikda bekletilip yenirse kıvamı daha iyi olur.


buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla