Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 12.Nisan.2016, 23:24   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Bahçenize Çim Ekme Hakkında Bilmeniz Gerekenler




Bahçenize çim ekme hakkında bilmeniz gerekenleri ve püf noktalırını sizlere akataracağız. Bahçenize çim ekme işlemi yapmak istiyorsunuz, fakat daha önce bu işlemi hiç yapmadığınız için birçok endişe içerisindesiniz. Bu konuda rahat olmanızı, ilk yapışınızda bile vereceğimiz bilgiler doğrultusunda başarıyla tamamlayacağınızı bilmenizi isteriz. İlk yapmanız gereken şey çim yapacağınız yeri belirlemek olsun. Bu belirlemiş olduğunuz alan bakabileceğiniz bir alan olmalı. Hedefiniz çim ekmek olsa da bu hevesle heryere çim ekmek tabi ki doğru olmayacaktır. Çünkü çim için birçok bakım gerekli siz bunu her nekadar sadece çimleri sulamak olarak bilseniz de malesef ki sadece sulamak ile çim bakımını yapmış sayılmıyorsunuz.
Daha sonra ki adımda ekmiş olduğunuz çimden beklentinizin ne olduğudur. Çimi ekiyorsunuz lakin, Spor alanı için mi, Çocuklar için mi yoksa güzel bir görüntü elde etmek için midir? Bu sormuş olduğunuz soruların cevabını verdiyseniz verilen cevaba uygun çim tohumu almanız gerekir. Çim ekme işleminde bir diğer önemli faktör toprağınızın uyumlu olup olmamasıdır. Eğer toprağınız uyumlu değilse çim ömrü fazla uzun olmayacaktır. Uyumlu ise çim ekimini yağmursuz ve rüzgarsız havada yapmaya özen gösterin.
Çim ekimi yapmadan önce toprağınızın oturması için mutlaka önceden sulamanız gerekecek. Bu önlem alındığında ve uygulandığında, ileri ki süreçlerde oluşacak olan çökmelere karşı iyi bir savaş olmasıdır. Çimlerinizi ektiniz ve ardından sulamayı sakın unutmayın. Bahçenize Çim Ekme Hakkında Bilmeniz Gerekenler başlıklı içerik hakkında soru veya sorunlarınız olursa aşağıdaki yorum alanını kullanabilirsiniz.


buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla