Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 17.Eylül.2018, 09:46   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Atkins Diyetinde Hangi Besinler Yenir?


Atkins diyeti günlük diyetinizde aldığınız karbonhidrat miktarını azaltmaya dönük bir diyettir. Bu şekilde kişinin kilo vererek zayıflaması amaçlanır. Atkins diyetinin bir özelliği de diyette özellikle bazı besinleri tüketmek ve bazı besinlerden de uzak durmaktır.

Atkins diyetinde hangi besinler yenir ve bu diyetin temel özellikleri nedir?


Atkins diyetinin en önemli özelliklerinden birisi yüksek yağ ve yüksek protein üzerine kurulu olmasıdır. Fakat bu yağların mutlaka sağlıklı yağlar olması gerekir. Et, süt ve yumurta gibi yüksek protein düzeyine sahip besinler Atkins diyetinde önemli yer tutar. Etlerin yağsız olanı tercih edilir.

Karbonhidratların kiloya neden olduğu düşüncesiyle bu tür besinlerin tüketimi azaltılır. Çünkü karbonhidratların kişide açlık hissini tetiklediği düşünülmektedir.

Atkins diyetinde sebze olarak karbonhidrat düzeyi düşük olan sebzeler seçilir. Çoğu yeşil sebzeler bu açıdan tüketilebilir. Salatalık, yeşil biber, lima fasülyesi, ıspanak, marul…..

Üzüm, ananas ve daha birçok meyvenin karbonhidrat düzeyi yüksektir. Bu nedenle bu tür meyvelerin tüketimi Atkins diyetinde sınırlandırılır. Çilek, karpuz, kavun gibi meyveler Atkins diyetinde tercih edilir.

Atkins diyetinde beyaz şeker, pirinç, beyaz ekmek, beyaz patates ve beyaz undan yapılmış makarnadan kaçınılır.

Yapılan bazı araştırmalara göre karbonhidrat tüketimini azaltmaya ve yüksek yağ tüketimine dayalı Atkins Diyeti sağlık açısından riskler teşkil etmektedir. Uzun süreli kullanıldığında kolesterol düzeyi artmakta ve bu da kalp krizi riskini artırmaktadır.

Atkins diyeti herkes için uygun değildir. Yeni bir diyete başlamadan önce mutlaka hekime danışmak gerekir. Ayrıca uygulanan diyetler her zaman bir egzersiz programıyla birlikte yürümelidir. Böylelikle uygulanan diyetten daha fazla fayda sağlanmış olur.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla