Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 18.Eylül.2018, 11:32   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Düşük Kan Şekeri İçin Diyet





Düşük kan şekeri hipoglisemi olarak da bilinmektedir. Kandaki glukoz seviyelerindeki dengesizlikten kaynaklanmaktadır. Düşük kan şekeri yani hipoglisemide diyabetin tersi bir durum söz konusudur. Düşük kan şekerinde beslenme değişiklikleri ve diyet uygulamaları olumlu yönde oldukça fark yaratabilir.

Eğer siz de düşük kan şekeri sorunu yaşıyorsanız aşağıdaki beslenmeye ve diyet değişikliklerine yönelik çözüm yöntemlerini uygulayarak düşük kan şekerinizi yükseltebilir ve kontrol altına alabilirsiniz:

1. Düşük kan şekerinizi yükseltmek için sağlıklı bir diyet uygulamanız oldukça önemlidir. Özellikle c vitamini, E vitamini ve B kompleks vitaminleri içeren besinler size yardımcı olacaktır. Diğer yandan bu vitaminler içiren destek vitaminleri de alabilirsiniz. C vitamini için önerilen günlük miktar 2,000 – 5,000 mg arasındadır. E vitamini günlük 1,600 IU ve 50 mg B6 vitamini önerilmektedir.

2. Yemeklerden sonra 2 küçük elma yiyin. Elma düşük kan şekerinizi artırarak dengelenmesini sağlamaya yardımcı olur.

3. Düşük kan şekerinde diyet değişiklikleri oldukça önemlidir. Pişmiş tahıllar ve fındık gibi kuruyemişler düşük kan şekerinizi dengelemeye ve kontrol etmeye yardımcı olacaktır. Baklagiller ve kuruyemişler size önemli düzeyde protein sağlayacaktır. Bu şekilde beslenmeniz zaman içinde sorunun kontrol altına alınmasına oldukça fayda sağlar

4. Düşük kan şekerini artırmak ve kontrol altına almak için beyaz un, rafine şeker, beyaz makarna, gazlı içecekler, kahve ve işlenmiş hazır diğer besinlerden uzak durmalısınız. Ev yemeklerini tüketin. Ev yemeklerinde buğday unu kullanılması oldukça önemlidir. Ekmek olarak buğday ekmeği tercih edilmelidir.

5. Gün içinde az sayıda büyük öğünler tüketmek yerine, öğün sayınızı artırın ( 6 – 8 öğün arası ) ve her öğünde azar azar yiyin.

6. Düşük kan şekerinizi artırmak ve kontrol altına almak için beslenme değişikliklerinin yanında egzersizi de ihmal etmeyin. Çünkü hem egzersiz hem de beslenme değişikliklerinin düşük kan şekeriniz üzerinde çok daha olumlu etki yaratacaktır.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla