Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 22.Eylül.2018, 12:06   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Depresyon Zihni Nasıl Etkiler?


Depresyon ruh hali üzerinde önemli etkiler yaparak sihni oldukça olumsuz etkiler. Hatta kişide düşünce bozuklukları, umutsuzluk dahil bir çok duygunun yerleşmesine sebep olur. İnsanı tamamen yalnızlığa itebilir.
şağıdaki işaretler depresyonun zihinde ne gibi sonuçlara yol açtığını belirtmektedir. Bunlar ayrıca depresyonun belirtileri olup, kişi bu belirtilere bakarak kendi durumu hakkında bir tahminde bulunabilir. Eğer bu konuda bir şüphe duyuluyorsa hekime görünmek gerekecektir.
Kötü, boşlukta, umutsuz ve duygusuz hissetme. Bu duygular depresyonun önemli belirtgilerindendir ve günün çoğunda kişi bu duyguları hisseder.
Kişide hoşlandığı şeylere karşı ilgi azlığı. Depresyonda olan kişiler birçok şweye karşı ilgilerini yitirebilirler. Hoşlandıkları hobileri veya aktiviteleri yapmayı terkederler. Arkadaşlarıyla olmaktan hoşlanmazlar. Cinsel ilişkiye karşı istekleri azalır.
Asabiyet ve endişe: Depresyondaki kişi daha asabi olur ve yaygın endişeler duyar.
Karar vermede sorunlar: depresyon kişinin bir konuda karar vermesini zorlaştıran bir etkendir. Açık düşünmeyi ve konsantre olmayı engeller.
Suçlu ve değersiz hissetme: Depresyon kişinin kendini değersiz ve suçlu hissetmesine yol açabilir. Bu duygular elbetteki kişinin zihninde abartılmış ve uygun olmaya düşüncelerdir. En küçük bir hatada bile suçluluk hissi uyanır.
İntihar ve ölüm düşünceleri: Bu düşünceler kişiden kişiye farklı olabilmektedir. Bazı kişiler dünyanın kendileri olmadan daha iyi olacağını düşünerek ölmeyi dilerler.Bazıları da kendilerine zarar verme planları yaparlar.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla