Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 24.Eylül.2018, 10:43   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Erkeklerde Kısırlık Nedenleri Nelerdir?


Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Serdar Koç, erkeklerde kısırlık hakkında bilgiler veriyor.

Erkeklerde kısırlık 2 ana grupta toparlanabilmektedir;


Sperm kalitesini ve miktarını etkileyen üretim kusurları
Yapısal kusurlar
Erkek kısırlığında Yapısal kusurlar nelerdir?

Spermlerin üretim alanı olan testislerden dışarı çıkmasını önleyen kimsi ya da kesin tıkanıklıklar kısırlığa yol açan etkenler arasında yer almaktadır. Bu tarz tıkanıklıklar sonradan ortaya çıkan bir enfeksiyona bağlı olarak gelişeceği gibi doğuştan olabilir. Testis bölgesinde uygulanmış bir cerrahi girişim tıkanıklık oluşmasına neden olabilir.

Erkeklerde kısırlık nedeni olan birçok sayıda faktör bulunmaktadır. Ancak çoğu baba adayının ufak bir kısmında kısırlık nedeninin tam olarak adı konulabilmektedir. Çoğu baba adayında bozukluğun neden kaynaklandığı tam olarak bilinememektedir.

Açıklanabilen kısırlık sebepleri, varikosel, kabakulak olarak sıralanabilir. Özellikle sperm üretiminde genetik faktörlerin etkili olduğu ve sperm üretimini olumsuz etkilediği yönde bir tespit yapılması, erkek kısırlığına bağlı gelişen nedenlerin tespiti açısından oldukça yararlı olmaktadır.

Kısırlık ile ilgili detaylı bilgi aşağıdaki makalemde bulunmaktadır

Kısırlık Nedir Sebepleri Nelerdir? | Tüp Bebek Merkezi Op. Dr. Serdar Koç

Erkek kısırlığında sperm üretim bozuklukları nelerdir?


Erkeklerde kısırlık durumunda spermlerin üreme ve gelişim bozuklukları sıklıkla karşılaşılan problemler arasında en başta yer almaktadır. Üretim kusurları sperm miktarına bağlı olarak gelişebilir. Kadının yumurtasını döllenmeyi önleyen problem, sperm kalitesinin ve hareketinin güçsüz olmasından ya da spermlerde bulunan şekil bozukluğu ile ilişkili olabilir.

Erkek sperminin normal olabilmesi için sperm miktarının en az 15 milyon, hareketli sperm sayısının ise %30, kaliteli sperm sayısının ise %4 oranının üzerinde olması şarttır. Eğer sperm değerleri bu değerlerden daha az ise kendiliğinden gebelik oluşumunda problemler yaşanabilir. Bu tür sorunlarda çiftlerde kısırlık tedavisi uygulanmalı ve yardımcı üreme tedavilerine başvurulmalıdır.

Birçok neden sperm hücrelerinin üretimini ve gelişimini olumsuz şekilde etkileyebilir.
Spermleri etkileyebilecek olumsuzluklar nelerdir?

Hormon bozuklukları
Çevresel faktörler
Enfeksiyon hastalıkları

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla