Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 24.Eylül.2018, 10:46   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Gebelikte Sigara İçmenin Bir Başka Zararı


Gebelik döneminde sigara içmenin hem anne hem de bebek için birçok zararı bulunmaktadır. Son yapılan bir araştırmanın bulgularına göre gebelik döneminde sigara içen kadınların çocuklarında davranış sorunları da gelişebiliyor.

Sigara tiryakisi olan bir kadın için her ne kadar bir bebek beklese de sigarayı bırakması zor olabilir. Fakat yapılan bilimsel çalışmalar da gebelik döneminde mutlaka sigaradan uzak durulmasını önemle vurgulamaktadır.

Söz konusu araştırma ABD, Yeni Zelanda ve İngiltere’ de yapıldı. Araştırmanın sonuçlarına göre gebelik döneminde sigara içen kadınların çocuklarında davranışsal sorunların daha fazla görüldüğü saptandı.

Daha önce yapılan çalışmalarda çocuklardaki davranışsal sorunların genelde ebeveyn yaklaşımlarından, genetik faktörlerden gibi nedenlerden kaynaklandığı biliniyordu. Bu son yapılan araştırma bu konuda sigara içmenin de rol oynayabildiğini ortaya koyuyor.

Araştırmada genellikte annelerin sigara içip içmedikleri ve çocuklarında kavgacılık, oyuna dikkatini vermede zorluk gibi davranışsal sorunlar olup olmadığı soruşturuldu. Çocukların yaşları 4 – 10 yaş arasında değişmekteydi.

Günlük yaşamda düzenli olarak sigara içen kadınların doğum sonrasını takip eden yıllarda çocuklarında davranış sorunlarının daha yaygın görüldüğü saptandı. Bu davranış sorunları genetik ve ebeveyn yaklaşımı gibi faktörlerden bağımsız olarak saptandı.

Araştırmayı yapan bilim insanları gebelik döneminde mutlaka sigaradan uzak durulmasını gerekirse bu alışkanlıktan vazgeçmek için profesyonel yardım alınmasını tavsiye ediyorlar.

Anne karnındaki bebek için sağlıklı ve güvenli bir çevre yaratmak doğum sonrasında bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için önemli bir husustur.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla