Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   El ve Ayak Bakımı (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Yazın Tırnak Bakımı (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=80985)

buse 20.Mayıs.2016 23:03

Yazın Tırnak Bakımı
 
http://www.kadinlikbilinci.com/image...1429968864.jpg

Ellerimiz vücudumuzun en görünen yeri. Dolayısıyla tırnaklarımızı da oldukça göz önündedirler ve özel bir bakıma ihtiyaçları vardır. Bakımsız, kötü ve sağlıksız görünen tırnaklar imajınızı oldukça zedeleyebilir. Özellikle yaz ayları tırnaklar için oldukça riskli zamanlar olabilir. Güneşe çok fazla maruz kalması, deniz mevsimi olduğu için daha sık suyla temas etmesi, toz, toprak, kir v.b. etkenler tırnaklarımızı oldukça bozabilir. Aynı cildimizde olduğu gibi tırnaklarımızda da sıvı dengesi bozulabilir ve kuruma, renk bozulması ve kırılma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle tırnakların da yaz aylarında ekstra bir bakıma ve korumaya ihtiyaçları vardır.

Tırnakların yaz aylarında da sağlıklı, bakımlı ve güzel görünmeleri için aşağıdaki tırnak bakım ipuçlarını uygulayabilirsiniz:

1. Parmaklarımız ve dolayısıyla ellerimiz de aslında tırnaklarımızla bir bütün. Birbirlerini tamamlıyorlar. Birisi için uyguladığımız bakımı diğeri için de uygulamalıyız. Bu nedenle tırnak bakımını elerimize bir bütün halinde güzel bir peeling işlemi uygulayarak başlayabiliriz. Bu peeling işlemi eller ve ayaklardaki ölü cilt hücrelerini atarak cildin tazelenmesini, yenilenmesini sağlar. El ve ayaklara iyi bir peeling işleminin uygulanması tırnaklara yapılacak manikür ve pedikür işlemi içinde güzel bir başlangıç olur. Eğer topuk v.b. bölgelerde çatlamalar varsa bu cilt bölgelerini desteklemek için besleyici ve nemlendirici bir krem uygulayabilirsiniz.

2. Elleriniz ve ayaklarınız için de nemlendirici bir maske kullanabilirsiniz. Yüzünüz için kullandığınız nemlendirici maskeyi eleriniz ve ayaklarınız için de kullanın. Maskeyi uyguladıktan sonra Sıcak havluyla bu bölgelerinizi sarın. 10 dk kadar bekleyin. Süre bittikten sonra suyla iyice yıkayarak durulayın. El ve ayaklarınıza uyguladığınız bu işlem doğal olara tırnaklarınıza da uygulandığı için tırnaklarınız için de faydalıdır.

3. Ellerinizi ve ayaklarınızı da ve tabi ki tırnaklarınızı da güneşe karşı koruma özelliği olan bir nemlendirici kremle koruyun. Çünkü güneş cildinizi erken yaşlandırdığı gibi tırnaklarınızı da olumsuz etkiler. Böylelikle nemlendirilmiş ve yumuşacık bir cilde ve sağlıklı görünen tırnaklara sahip olabilirsiniz.

4. Yaz aylarında tırnaklarınızda sararmalar olabilir. Sıcak güneş tırnaklarınızı kurutabilir ve sararmalarına neden olabilir. Tırnaklarınızda renk bozulması görülebilir. Bunun önlemek için tırnaklarınıza 2 kat açık renklerde tırnak cilası sürün. Örneğin bej veya pembe renkleri deneyebilirsiniz.

5. Yaz aylarında tırnaklarınız zayıflayabilir. Klimalar, havuzdaki klor gibi etkenler tırnak yüzeylerinin zayıflamasına ve tırnakların kırılmasına yol açabilir. Bu nedenle özelikle havuzlarda çok sık bulunmamaya dikkat etmeli, elleri çok sık su içinde tutmamalıdır. Klima gibi etenlere de fazla maruz kalmamak gerekir.

6. Tırnaklarınızı güçlendirmek için yumuşaklık katmak için doğal bir kür hazırlayıp da uygulayabilirsiniz. Bunun için 4 yemek kaşığı kadar tatlı badem yağını bir kaseye dökün. Bu içinde badem yağı olan kaseyi içinde sıcak su olan başka daha büyük bir kasenin içine boyun. Bu içinde sıcak su olan büyük kase, küçük kase içindeki badem yağını ısıtacaktır. Küçük kase içindeki badem yağı ısındığı zaman tırnaklarınızı badem yağının içine sokun ve bu şekilde 10 dk bekletin. Bu tırnaklarınızın güçlenmesine ve yumuşamasına yardımcı olur.

7. Yazın tırnak bakımını diyetten ayrı düşünemeyiz. Bu nedenle yazın tırnaklarınıza bakım uygularken mutlaka diyetinizde de bazı önemli noktalara dikkat edin. Bu tırnaklarınızın daha sağlıklı ve bakımlı görünmesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle yazın bol sebze ve meyve tüketin. Mutlaka bol su için. Özellikle E vitamini ve C vitamini içeren besinlerden bol tüketin. Kalsiyum içeren besinler de tırnak sağlığı ve bakımı için oldukça faydalıdır. Kalsiyum tırnakları güçlendirir. Kalsiyum kaynağı olarak peynir, süt ve yoğurt tüketebilirsiniz. Fosfor da tırnakları güçlendirmek için iyi bir mineraldir. Fosfor kaynağı olarak havuç suyu için. Havucu direkt olarak salatalara katarak da tüketebilirsiniz.


Şu Anki Saat: 13:06

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.