Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Hiçbir başlığa uymayan yazılar ! (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=126)
-   -   Genital estetik operasyonları hakkında bilmeniz gerekenler (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=81667)

admin 05.Kasım.2019 18:38

Genital estetik operasyonları hakkında bilmeniz gerekenler
 
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Sabri Algun Aka, çiftlerin yaşam kalitesini yükselten en önemli estetik operasyonlardan birisinin genital estetik olduğunu belirtti.
http://www.olusum.org/paylasim/resim...3a6426c8ca.jpg

Doğumun, yaşlanmanın, genetik nedenler veya kilo dalgalanmalarının olumsuz etkilerini düzeltmeyi hedefleyen genital estetik cerrahi, görünüşünüzü ve cinsel konforunuzu önemli ölçüde artırabilir. Artık özgüveninizi eksilten bu gibi durumların tedavisi çok kolay. İşte size yardımcı olabilecek prosedürler:

Labioplasti

Labioplasti, labia minorayı (vajinal açıklığı çevreleyen cilt) azaltan veya yeniden şekillendiren cerrahi bir işlemdir. Bazı kadınlar geniş, kalın veya düzensiz labia ile doğarken bazılarında ise doğum veya hormonal değişikliklerden sonra durumu gelişebilir. Büyümüş labia minora, kadınlarda utanmaya ve özgüven kaybına neden olabilir. Sıkı oturan pantolonlarda dışarıdan fark edilebilirler ve cinsel ilişki, egzersiz sırasında rahatsızlığa neden olabilirler.

Labioplastideki hedefler genital bölge estetiğini ve hasta özgüvenini arttırmayı, cinsel ilişki ve günlük hayattaki rahatsızlık hissini azaltmayı hedeflemektedir.

Cerrahi prosedür; bistüri, radyofrekans cihazı veya lazer kullanılarak sarkan fazla dokunun eksize edilmesi işlemidir. İşlemden sonra yaklaşık 6. haftada iyileşme sağlanarak normal cinsel aktiviteye dönülebilir.

Kızlık zarı onarımı

Himen ince bir vajinal mukoza parçasıdır (membran) ve vajen ağzının alt kısmında yerleşmiştir. Jimnastik, at binme, bisiklet gibi sporlar sırasında veya tampon kullanımı, yüksekten düşme gibi durumlara sekonder yırtılabilir.

Minör bir cerrahi işlem olup yaklaşık 30 dakika sürer. Hastalar ertesi gün işe dönebilir. Bölge 6. haftada tamamen iyileşir ve bu süreden itibaren normal cinsel yaşantıya geçilebilir.

Vajinoplasti

Vajinoplastide amaç kasları ve destek dokuları sıkılaştırarak vajina tonusunu artırmaktır. Bir yandan vajen estetik görünümü düzeltilirken diğer yandan hastalarda özgüven artışı ve cinsel yaşamda olumlu gelişmeler sağlanabilir. Ek olarak öksürme, hapşırma, egzersiz sırasında gelişen istem dışı idrar kaçırma (stres inkontinans) durumu posterior vajinal duvar onarımı sonrası azalabilir.

Tek uygulanabileceği gibi labioplasti (vajen iç ve dış dudak estetiği), hymenoplasti (kızlık zarı onarımı) gibi diğer genital bölge estetik işlemleri ile kombine olarak da uygulanabilir.

Gözle görülür bir yara izi oluşmaz

Cerrahi kesiler vajen içinde ve doğal katlantılara gizlenerek yapıldığı için iyileşme tamamlandıktan sonra (yara iyileşmesi olgunlaşma evresi ile 12 ayda tamamlanır) zorlukla seçilebilir derecede az yara izi kalır. Çoğu hasta postoperatif 6. haftada normal cinsel yaşantısına dönebilmektedir.





Dr. Sabri Algun Aka


Şu Anki Saat: 13:48

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.