Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Hobilerimiz (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=116)
-   -   Kurbağalama Stil Yüzme Tekniği (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=80597)

buse 05.Nisan.2016 22:21

Kurbağalama Stil Yüzme Tekniği
 
Kurbağalama Stil Yüzme Tekniği; Yüzme sporuyla uğraşanların da bileceği gibi yüzücülerin favori yüzme stillerinden birisi de kurbağalama yüzme tekniğidir. Diğer yüzme stillerine göre çok daha farklı olan kurbağalama yüzme stilinin kendine has bazı özellikleri vardır. Kimisi kurbağalama yüzme stilini çok kolay öğrenirken kimisi ise çok zor öğrenebilir. Kurbağalama yüzme stilinin kendi içinde de bazı çeşitleri vardır. Bunları saymak gerekirse; klasik stil, dalga stili ve ondüla stili gibi kurbağalama yüzme stiline ait bazı çeşitli alt stiller vardır
http://www.hobidunyasi.net/wp-conten...Fi-300x139.jpg


Kubağalama yüzme tekniğinin diğer stillerden ayıran bazı özellikleri;
– Kurbağalama yüzme tekniğinde diğer stillere göre ayak vuruşu ve ayak gücü çok daha önemli olmak ile birlikte etkili olmaktadır. Vücudun ileriye yönelik hareket etmesinde üst vücut hareketlerinden çok ayak vuruşu yani ayak hareketi önemlidir.
– Kurbağalama stilinin diğer stillerden bir diğer farklı ise kulaçların tamamının suyun içinde atılmasıdır. Diğer stillerde kulaç atma eylemi suyun üstünden altına doğru gerçekleşir fakat kurbağalama yüzme stilinde kulaçlar suyun içinde hareket ederek vücudun su içinde ilerlemesi sağlanır.


http://www.hobidunyasi.net/wp-conten...Fu-142x300.png
– Kurbağalama yüzme tekniğiyle yüzenler diğer stillere göre daha yavaş su yüzeyinde ilerler. Yani kurbağalama stili en yavaş yüzme stili olarak da bilinmektedir demek doğru olacaktır.
– Yine kurbağalama stilinin diğer stillere göre bir başka farklı özelliği ise ayakların hiç su yüzeyine çıkmamasıdır. Diğer stillerin hepsinde ayaklar su yüzeyinde hareket ederken kurbağalama stilinde ayaklar sudan hiç çıkmayarak sürekli suyun içinde hareket eder. Zaten en başta da belirttiğimiz gibi kurbağalama stilindeki en önemli unsur ayak vuruşudur. Ayaklar sürekli suyun altında seri bir şekilde hareket ederek kurbağalama stilinde yüzüşün gerçekleşmesini sağlar.
– Ayrıca kurbağalama şeklinde yüzerken ayaklar ile bacaklar birbirinden sürekli olarak ayrılır. Yani kurbağalama stilinde ayaklar ile bacaklar bitişik yüzülmez. Bir kurbağa gibi (zaten adını da oradan almıştır) ayaklar sürekli kıvrılıp açılarak yüzme eylemi gerçekleşir.
– Tüm bunların dışında kurbağalama stilinin bir zor yanı da her kulaç ile birlikte ayak hareketinin yapılmasının da zorunlu olmasıdır. Örneğin kollarınız suyun içinde hareket ederken yani kulaç atmaya çalışırken aynı esnada ayaklarınızın kurbağalama stiline uygun olarak haret etmesi gerekmektedir. Ayakların su içindeki hareketine en başta da söylediğimiz gibi ayak vuruşu denilmektedir.
– Kurbağalama yüzme stili diğer yüzme stillerine göre en çok çaba sarf edilmesi gereken, efor harcatan yani vücut direncinin en fazla olduğu yüzme stilidir. Çünkü kurbağalama yüzme tekniğinde kafa hariç vücudun bütün kısımları suyun içinde olduğu için vücut direnci oldukça fazladır. Vücut direncinin kurbağalama stilinde oldukça fazla olmasının sebebini şu şekilde açıklayabiliriz. Örneğin; bir insan karada adım atarak 1 dakikada 200 metre yürüyebilirken suda 1 dakikada adım atarak en fazla 5 metre yürünebileceğini bütün herkes fark edebilir. Su dışındayken hareket etmek oldukça rahat ve kolay olduğu gibi aynı şekilde su içinde hareket etmek bir o kadar zor ve yorucudur. Bu yüzden suyun içinde sürekli kulaç ve ayak vuruşu hareketi yapıldığı için vücut direnci son derece fazladır. Bundan dolayı kurbağalama yüzme stilinde diğer yüzme stillerine göre daha fazla yorulabilirsiniz.
– Kurbağalama stilinin bir ilginç özelliği ise palet ile yüzülemeyen tek stil olmasıdır. Son zamanlarda Avrupada kurbağalama stili için özel paletler yapılmış olsa da henüz ülkemiz böyle bir gelişmeyle tanışmamıştır.
Kurbağalama Stil Yüzme Tekniği hakkında soru veya sorunlarınız olursa yorum alanını kullanabilirsiniz.


Şu Anki Saat: 13:02

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.