Geri git   Kadın Gözüyle > Estetikport > Meme Estetiği: Büyütme, Küçültme, Dikleştirme

Meme Estetiği: Büyütme, Küçültme, Dikleştirme Meme Büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme ile ilgili bilmek istedikleriniz...

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 12.Ocak.2018, 23:31   #1
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Silikon ameliyatı sonrası iyileşme süreci

Silikon ameliyatı yaklaşık 1 saat sürer. Ameliyat günü ya da ertesi gün taburcu işlemleriniz yapılarak eve gitmenize izin verilir. İlk iki gün genellikle istirahat ederek geçirilmelidir. Bu dönemde protezin kas arkasına ya da kas önüne konulmasına bağlı olarak farklı şikâyetleriniz olabilir. Ağrı pek fazla olmaz ancak dolgunluk hissi bir kaç gün rahatsız edebilir. İlk iki günde bir miktar şişlik olur, üçüncü günden itibaren azalmaya başlar. Buna meme estetiği sonrası ödem diyoruz. Kas arkasına konulan protezlerde kol hareketleriyle ağrı artmaktadır. Bu durum ilk günlerle sınırlıdır. İlk iki günde giderek artan gögüs ameliyatı sonrası ödem (şişlik), üçüncü günden itibaren azalmaya başlar. Kol ve gövde rahatlar. Ameliyatınızın ertesi günü sadece silikonun konduğu yerde kalacak şekilde ten rengi bir bant bırakılır. Başka pansuman yapılmaz. Bunun üzerine direk sporcu sütyenini giyersiniz. Üçüncü gün bu bantı çıkartmadan duş alabilirsiniz. 14. gün bu bantı kontrolünüzde biz çıkartıyoruz. Arkasında iz tedavisine başlıyoruz. Ameliyat sonrası bir ay boyunca kullanılacak sporcu sütyeni ile memenin şekillenmesi sağlanır.
Meme protezi (meme silikonu) ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir ?

Meme protezi (göğüs silikonu) uygulamalarından sonra aktiviteler ilk üç hafta için kesinlikle kısıtlanmalı, bu süreden sonra yavaş yavaş artırılmalıdır. Birinci aydan önce tenis gibi kol hareketinin fazla olduğu oyunlara ve ağır sporlara izin verilmez. Meme büyütme ameliyatı sonrasını takip eden 6-8 hafta içerisinde sauna, solaryum ve buhar banyosundan kaçınılmalıdır.
Meme büyütmede kullanılan protezin ömrü ne kadardır?
Meme büyütmede kullanılan protezler üretici firmaların ifadesine bakılırsa ömürlük denmektedir. Ancak bazen 15-20 yıl sonra değiştirilmeleri gerekebilir. Teorik olarak protezin ömrü, insan ömründen uzundur. Ancak, yaşlanma ile birlikte deri ve derialtı dokuların gevşemesi, sarkması nedeniyle memelerin görüntüsü bozulabilir. Ya da kapsül kontraktürü sonucunda yeni bir ameliyatla protezlerin değiştirilmesi ya da protez ceplerinin düzeltilmesi gerekebilir.
Meme protezi olan anne bebeğini emzirebilir mi?
Göğüs büyütme ameliyatında meme protezi meme dokusunun altına yerleştirilir. Bu nedenle protez meme dokusuna ya da süt kanallarına zarar vermez. Bunun yanında silikon maddesinin süte geçmesiyle ilgili olarak, bazı çalışmalar yapılmış ve bu çalışmalarda inek sütünde ve piyasada bulunan bebek mamalarında, meme protezi olan kadınların sütündekinden daha fazla seviyede silikon olduğu belirlenmiştir.
Sarkmış göğüsler protez ile dikleşir mi?
Memede sarkma az ise meme hacmini dolduracak büyüklükte bir protez kullanılarak düzeltilebilir. Memedeki sarkma fazla ise (Emziren kadınların memelerinde atrofi denilen doku kayıpları olur ve memeler sanki içleri boşalmış gibi sarkar), protez konulması ile birlikte dikleştirme ameliyatı yapılması gerekebilir.
Silikon protezi olan göğüsler, hamilelikten nasıl etkilenir?
Silikon hamileliğe etki etmez. Normal olarak zaten hamilelikte memeler büyüyeceği için silikonla daha da büyük görünür. Büyüme miktarı, kadından kadına değişir ve silikon protezlerin boyutu da bu büyümede rol oynar. Hamilelik bitince normal boyuna iner.
Silikon protez elle temasta hissedilir mi, basınçla şekil değiştirir mi veya patlar mı?
Yeni jenerasyon silikon protezler uygun boyda yerleştirilirse hissedilmez. Ayrıca son teknoloji silikon kıvamını yumuşattığı için, özellikle de kas altına yerleştirildiklerinde, hissedilmeleri oldukça zordur. Patlamaları da trafik kazası yada bıçaklanma gibi çok şiddetli bir darbe söz konusu değilse pek mümkün değildir.
Meme büyütme ameliyatından kaçınma nedenleri:

Güzel olmak istemeyen kadın var mıdır acaba? Ben hiç rastlamadım. Öyle olmasaydı bunca tekstil ve kozmetik firması ayakta kalabilir miydi? Hal böyleyken neden bazı kadınlar güzelliklerini taçlandıracak olan göğüs büyütme ameliyatından kaçınıyorlar? Benim tespit ettiğim bazı nedenleri sıralayayım:
1- Etraf ne der, ayıp:
Bizim toplumda bu önemli bir sorun. Birçok hastam çevresinden gizli göğüs büyütme ameliyatı yaptırıyor. Aslına bakarsanız insanlar başkalarının herşeyini eleştiriyorlar. Bunu pek umursamamak lazım. Sonuçta biz başkaları için yaşamıyoruz. Kendimizi mutlu etmek için meme büyütme yaptırıyoruz. Ama “ben silikon taktırdım” diye ilan etmenin gereği de yok. Evliyseniz eşinizin, bekarsanız ailenizin bilmesi yeterli bence. Başkalarına kalırsak bize hiç adım attırmazlar. Hastalarımın çoğu ya göğüs estetiği için hastaneye yattığını söylemiyor ya da başka bir işlem için ameliyat olduğunu söylüyor. Sonuçta kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez.
2- Pahalı mı acaba?
Estetik ameliyatlar ilk yaygınlaşmaya başladığında göğüs büyütme fiyatları epey pahalıydı. Sadece çok yüksek gelir grubunun yaptırabileceği düzeydeydi. Artık öyle değil. Toplumun hemen her gelir grubu göğüs estetiği için silikon taktırabiliyor. Gelişen teknoloji silikon fiyatlarını ucuzlattı. Artan özel hastane ve estetik cerrah sayısı rekabeti arttırdı. Bayan estetik cerrah sayısı bile yüzlerce diyebiliriz. Sanırım toplumumuzun gelir düzeyi de yükseldi. Bankalardan kredi almak çok kolaylaştı. Kredi kartlarına taksit yapılabiliyor. Bütün bu etkenler normal bir gelire sahip insanların da estetik ameliyat yaptırabilmesine imkan tanımış oldu. Bu sayede gögüs estetiği ne kadar acaba diyen insan sayısı azaldı.
3- Bebek emzirebilir miyim?
Göğüs büyütme ameliyatında emzirme konusunda bir risk yok. Meme küçültme olsa süt verme fonksiyonunun bozulması riski var. Hatta silikon taktıran bazı hastalarım memeleri öne doğru çıktığı için daha rahat emzirdiklerini ifade ediyorlar. Ayrıca göğüste kullandığımız silikon bazı hastalarımın sorduğu gibi bebek emerken eriyerek ağzına gelmez.
4- Meme büyütme günah mı ?
Bu konuda yorum yapacak kişi ben değilim. Ancak ruh sağlığına olumlu katkılarını göz önünde bulundurursak kişisel fikrim olarak günah olmadığını düşünüyorum. Yine de önemli olan iç rahatlığı. İçiniz günah konusunda rahat etmeyecekse meme büyütme yaptırmayın daha iyi.
5- Ameliyattan korkuyorum.
Haklısınız. Herkes ameliyattan az veya çok korkar. Geçmiş dönemlerdeki yaşanan bazı olumsuz durumlar bu korkuyu yaratmıştır. Günümüzde tıp çok ilerlediği için ameliyat ve anestezi komplikasyonları minimum düzeyde. Risk, arabayla trafiğe çıktığınızda aldığınız riskin kat be kat altında. Burada önemli olan doktorunuza güvenmek. Göğüs büyütme ameliyatı kısa bir ameliyat. Hayati organlara hiç dokunmuyoruz. Sadece cilt kesisi ile işlemi bitiriyoruz. Tüm ameliyatlar içinde riski en az ameliyatlardan biri diyebiliriz.
6- İşim çok,vaktim yok.
Çağın gerektirdiği şekilde hepimiz çok yoğun çalışıyoruz. Gerçekten kısıtlı izin ve tatil imkanlarına sahibiz. Dolayısı ile çokta gerekmeyen bir ameliyat için vakit ayırmak zor. Ancak göğüs büyütme ameliyatı zannedildiği gibi iş vaktinizden çok fazla zaman alan bir ameliyat değil. Ağır kol gücü gerektiren bir iş yapmıyorsanız cuma günü ameliyat olup pazartesi işinizin başına dönebilirsiniz. Kol gücü ile çalışılan bir işiniz varsa o zaman bu mazeret geçerli . Çünkü bu durumda 4 hafta ağır yük taşımamanız gerekeceği için iş ve izinle ilgili sıkıntı yaşanabilir.
7- Bir arkadaş yaptırdı memnun değil.
Estetik ameliyat olupta memnun olmayan insan sayısı çok az. Hele söz konusu olan göğüs büyütme ameliyatı ise neredeyse yok denecek düzeyde memnuniyetsizlik var. Benim bugüne kadar silikon taktığım hiç kimse sonradan gelipte “çıkar bu silikonları” demedi. Sadece bir kaç kişi “bunlar küçük oldu daha büyüğünü taktırmak istiyorum” dedi o kadar. Zaten bu kadar mutlu edici bir ameliyat olmasaydı, bu kadar çok silikon üreten firma, bu kadar çok plastik cerrah olmazdı.
8- İz kalacak.
Öncelikle şunu söylemek lazım: iz kalmadan yapılan hiçbir estetik cerrahi girişim yok. İşin püf noktası biz plastik cerrahlar izleri vücut kıvrımlarına veya vücudun doğal çizgilerine saklarız. Göğüs büyütme ameliyatından sonra mutlaka iz kalır. Yapılan tekniğe bağlı ya meme başında, ya koltuk altında, ya da meme altında iz kalır. Ben tüm dünyanın en çok tercih ettiği yöntem olan meme altından silikon koyuyorum. Meme altı kıvrım çizgisinden kesi yaptığım için iz, bu bölgede saklı kalıyor. Zaten nasıl ki sezaryen izi külot içinde kalarak gözükmüyorsa bu iz de bikininin içinde kaldığı için kimse görmüyor. Sadece siz veya eşiniz görüyorsunuz. İz önce pembeleşiyor ve zamanla 6 ay içinde beyazlaşarak iyice silikleşiyor. Neredeyse görünmez hale geliyor.
9- Mememde his kaybı olur mu?
Meme küçültme ameliyatı sonrasında his kaybı riski az da olsa vardır. Ancak meme büyütme ameliyatında his kaybı söz konusu değildir. Çünkü meme başından kesi yapmıyoruz. Memenin çoğu hissi meme başındadır. Bu yüzden his kaybı yaşanmaz. Ancak meme başından yapılan silikon ameliyatlarında az da olsa his kaybı olabilir. Ben meme başından silikon koymuyorum.
10- Silikon taktırdığım belli olur mu?
Dar giysiler giydiğinizde veya mayo, bikini giydiğinizde memeleriniz dolgun ve dik görünecektir. Ancak bunun silikona bağlı bir dolgunluk olduğunu dışarıdan bakan birinin anlamasına imkan yok. Çoğu kişi elleme ile bile silikonu anlamaz. Çünkü silikonlar meme biçim ve kıvamına en uygun formda üretilirler. Biz estetik cerrahlar da onları doğal görünecek şekilde takarız. Bazen “silikon taktığım belli olsun “ diyen hastalarım oluyor. Onlara da beden ölçülerine göre epey büyük silikonlar takıyorum. O zaman belli olabiliyor.
11- Hangi estetik cerraha taktırmalıyım?
Estetik ameliyatlar sağlık yönünden mutlak gereklilik değil. Kendinizi daha iyi hissetmek için yaptırıyorsunuz. Dolayısı ile daha iyi olacağım diye eskisinden kötü olmanın gereği yok. Göğüs estetiği bunlardan biri. Seçeceğiniz estetik cerrahın buna dikkat ediyor olması gerekir. Meme büyütme ameliyatı genellikle sorunsuz geçer. Sıkıntı yaşanma ihtimali çok azdır. Doktorunuzun olaki bir sıkıntı çıkarsa arkanızda olacağına emin olmalısınız. Bir kaç doktorla görüşün. Doktorunuzun yaptığı ameliyatlardan izin veren hastaların fotolarını görün. Size güven veren bir doktorla yola çıkın. Bayan plastik cerrah olarak benim temel iki kuralım vardır; birincisi hastam bu ameliyatı olmaya kararlı olmalıdır. İkincisi bana güvenmelidir. Bütün estetik cerrahlar meme büyütme ameliyatını güzel yapar. Zaten yapamıyorsa kaybolur gider. İnternet çok yaygınlaştı. Doktorunuz hakkındaki yorumları okuyun. Her doktor hakkında mutlaka olumsuz yorumlara da rastlayacaksınız. Herkesi memnun etmek mümkün değil. Olumlu yorumlar yeterince fazlaysa ve o doktor uzun zamandır bu işi yapıyorsa bence iyidir. Hele birde tanıdığınız birisi kendisine ameliyat olmuşsa yola çıkın.
12- Silikon meme kanseri yapar mı?
Bu konuda çok yazıldı çizildi. Basında olumlu olumsuz epey haber çıktı. Şu ana kadar silikon meme kanserine sebep olur şeklinde bir bilimsel ispat bulunmadı. Ancak ispat olmaması kanser yapmadığı anlamına gelmez. Belki de günün birinde böyle bir ispat ortaya çıkacaktır. Bir şeyin kanser yaptığını ispatlamak kolay. Ancak yapmadığını ispatlamak zordur. “Sigara kanser yapar” bu iddia kesin olarak ispatlanmıştır. “Ancak cep telefonları kanser yapar” iddiası ispatlanmamıştır. Belki de günün birinde ispatlanacaktır, belki ispatlanmayacaktır. Silikon için de durum böyledir. Henüz silikonun kanser yaptığına dair kesin bir ispat yoktur.
13- Sıkılırsam silikonu çıkarttırabilir miyim?
Elbette istediğiniz zaman silikonu çıkarttırabilirsiniz. Gerçi ben bu güne kadar hiç silikon çıkarttıran duymadım. Sadece eski silikonu çıkarttırıp daha büyüğünü taktıran duydum.
14- Narkozdan uyanabilir miyim?
Anestezi teknolojisi o kadar gelişti ki artık narkozdan uyanma diye bir sıkıntı kalmadı. Eskiden hatırlıyorum, ameliyat bittikten saatler sonra hasta hala kendinde olmazdı. Yok idrara çıktı mı, yok gaz çıkardı mı gibi bir sürü tantana. Şimdi artık ameliyat biter bitmez narkozdan çıkılıyor. 1-2 saat kadar sersemlik olabiliyor ama öyle uzun uzadıya narkozdan çıkış beklenmiyor. Bir kaç saat sonra yemeğini yiyebiliyor. Hatta ameliyatın durumuna göre aynı günün akşamı taburcu olabiliyor.
15- Eşim istiyor/ istemiyor.
Bu önemli bir sorun. Çoğunlukla göğüs büyütme yaptığımız kadınların kocaları eşlerine destek oluyorlar. Ama bazen karşı çıkan da oluyor. Tam tersine bazen de koca istiyor ama kadın halinden memnun olabiliyor. Bu durumlarda biz estetik cerrahlara düşen her ikisi ile beraber görüşerek bu ameliyatın artı ve eksilerini anlatarak ortak bir karara varmalarını sağlamaktır.
16- Silikon patlar mı?
Tam şehir efsanesi. Silikon su gibi akışkan bir madde değilki patlayıp kese dışına çıksın. Belirli bir kıvamı var. Üstelik dış yüzeyi de oldukça sağlam. Öyle çarpmayla, düşmeyle hele hele sıkmayla patlamaz. Bazı hastalarım özellikle eşi tarafından çok sıktırılırsa patlayacağından korkuyorlar. Ancak bıçaklanma, kurşunlanma ya da trafik kazası neticesi sivri bir cisim girerse delinir. O durumda bile doku içinde dağılmaz. Ama öyle bir şey olursa tabi ki silikon implantı çıkartıp yenisini takmak gerekir.
17- Silikon meme ucumdan çıkar mı?
Önceki sorunun cevabında aslında bunu anlattım. Memede kullandığımız silikon su gibi akışkan veya eriyen bir madde değil. Dolayısı ile emzirme ile veya kendiliğinden meme ucundan çıkması söz konusu değildir.
18- Ameliyat sırasında ve sonrasında ağrım olacak mı?
Ameliyat öncesinde tahlil ve damar yolu için bir iğne yapılacak, onun ağrısını duyacaksınız. Ameliyat sırasında anestezi altında olacağınız için ağrı duymanız mümkün değil. Göğüs estetiği ameliyatı sonrasında ağrıdan çok memelerinizde bir gerginlik, bir dolgunluk hissi olacak. Çünkü o bölgedeki deriyi silikonla gerdirdiğimiz için vücut silikona alışıp deri esnekliğini kazanana kadar bir kaç gün bu durum devam eder. Ayrıca göğüs ameliyatı sonrası ödem olması da normaldir. Göğüs büyütme ameliyatı esnasında o bölgeye 24 saat etkili ağrı kesiciler yapıyorum. Ayrıca ameliyattan 12 saat sonra hastanede yatma esnasında ağrı kesiciyi tekrar ediyorum. Ertesi gün taburcu olurken reçetenize yazdığım ağrı kesiciye hemen başlarsanız hemen hemen hiç ağrı duymadan bu ameliyatı atlatmış olursunuz.
19- Kadın ekip ameliyatımı yapabilir mi?
Biz kadın plastik cerrahların en büyük avantajı bu. Göğüs büyütme ameliyatı tıbbi olmaktan çok kozmetik amaçlı olduğu için bazı kadınlarımız kadın estetik doktoru ve ekibi istiyorlar. Çünkü muayenesinden, çizimine, ameliyatından kontrolüne kadar defalarca memeyi açmak gerekiyor. Kadın ekip isteyen hastalarıma bu konforu sağlayabiliyorum.
20- Kortizon kullanıyorum. Ameliyat olabilir miyim ?
Kortizonu devamlı kullanıyorsanız yara iyileşmesini geciktireceği için ameliyat önermem. Ama dönem dönem bırakabiliyorsanız, 3 aylık aranın ardından yapabiliriz.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
ameliyatı, iyileşme, silikon, sonrası, süreci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 19:20
bursa escort bursa escort bursa escort tuzla escort seks hikayeleri gaziantep escort seks filmi izle sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort gaziantep escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort etlik escort etimesgut escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com Escort escort escort escort travestileri travestileri altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin