Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Oyun bölümü (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=125)
-   -   Yarış Kızağı Nasıl Kullanılır ? (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=79000)

buse 01.Kasım.2015 22:57

Yarış Kızağı Nasıl Kullanılır ?
 
http://cdn.nasilkolay.com/static/5CH...ir_646x340.jpg

Yarış kızağı pistte kaymaya devam ettiği sürece frenle uğraşan bir frenci ve sürüşle uğraşan bir sürücünün aynı anda çalışmasına ihtiyaç duyar. İşlevsel olarak, 1890’da İngiliz tatilcilerinin bu sporu ilk buluşundan beri pek bir şey değişmedi. Fakat kızak yarışçıları şuanda sadece kadın ve erkek takımlarda iki ve dört kişi olarak yarışıyorlar. Yarış kızağı fiberglas bir gövde altına demir bir şasi inşa edilerek yapılmış, önüne oynar türde bir parça, arkasına ise sabit bir parça eklenmiştir. Yarış kızakları 150 km/s hıza kadar ulaşabilmektedir.
Malzemeler
  • Frenleyici
  • Sürüklemek için yanlarda iki kişi (isteğe bağlı)
  • Yarış Kızağı
  • Parkur
Yapılacaklar:
  1. Buz parkurunda en yüksek hıza ulaşabilmek için takımınız ile beraber yarış kızağınızı 50 metre koşarak itin. Yer çekimi devreye girip yükü sizden aldıktan sonra sırasıyla önce sürücü ardından yan sürükleyiciler en son olarak frenleyici olmak üzere tüm takım üyeleri kızağa atlamalıdır.
  2. Sürtünmeyi olabildiğince azaltmak için başınızı olabildiğince yere eğin. Sadece sürücü çok düşük bir miktarda olmak sureti ile başını yukarı çıkartabilir.
  3. Yarış kızağının yönlendirme iplerini virajlara göre ayarlayın. Ön kızaklar her yöne maksimum 7 cm dönebilmektedir. Tekrardan ayarlamaya gerek kalmadan tek seferde doğru derecede döndürmeye çalışın. Tekrardan ayarlama yapmaya çalışmak ivmenizi yitirmenize neden olacaktır.
  4. En iyi yarış çizgisini bulun. Çok az dönmek yarış kızağınızın daha kısa bir rotada gitmesini sağlar fakat bu yavaş hızlarda geçerlidir. Çok dönmek ise yüksek hızlarda işe yarar fakat yarış kızağının daha fazla yol gitmesine neden olur.
  5. Vücudunuzun ağırlığını yarış kızağınızın olabildiğince yumuşak dönmesi için kullanın. Takım arkadaşlarınızı da buna göre uyarın ve onlarında sizinle beraber ağırlıklarını bu amaç doğrultusunda kullanmasını sağlayın.


Şu Anki Saat: 17:09

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.