Geri git   Kadın Gözüyle > Pembemsi TV > Sağlık

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 05.Şubat.2015, 19:33   #1
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Prostat hakkında genel bilgiler




Prostat hastalığı erkeklerin sıkça başına gelen problemlerden biridir. Prostat hastalığının teşhisi, tanımı ve bitkisel tedavisiyle alakalı bilgileri bu makalemizden öğrenebilirsiniz…
Prostat nedir
Erkeklerde mesanenin altında ve idar yolunun başlangıcında bulunan genital sisteme ait bir bez.Prostat kanseri, bir erkegin prostat bezesindeki hücrelerin anormal derecede büyümesi demektir.Prostat bezesi, erkekteki üreme sisteminin parçalarından biridir. Genel olarak ufak bir şeftali büyüklügünde ve ovaldir. Erkegin mesanesi ile penisi arasında yer alır.İdrarin mesaneden alınıp, vücut dışına atılmasını saglayan, boşaltım sisteminin en son kanalında yer alır. salgıladığı bir sıvı, spermlerin hareket edecegi akintinin hareketliligini saglar prostat kanseri, Amerikan erkekleri arasında en çok tanı koyulmuş kanser türüdür.Genelde yavaş ilerler. Prostat kanseri olan erkekler, genelde bu kanser onları öldürmeden zaten başka sebeplerden ölüyorlar. Buna ragmen yine de istatistik olarak en çok ölüme sebebiyet veren kanser türlerinden biri de prostat kanseridir.
ÖNCE İYİLEŞİYORSUNUZ SONRA ÖDÜYORSUNUZ
prostat kanseri nasıl Oluşur
Prostat kanserinin kesin nedeni bilinmemektedir çalışmalar prostat kanserini riskini arttıran nedenler üzerine sonuçlar vermektedir. Yaşlanma Yaşlanmaya baglı olan risk erkeklerde en büyük risktir.Genelde 45 yaş ve altı erkeklerde nadiren görülür. Yaşlandıkça risk artar, genelde 65 yaşından sonra prostat kanseri sıkça görülmeye başlanır.Kalıtım Eger bir erkegin babası veya erkek kardeşi daha önceden prostat kanserine yakalanmışsa o erkegin kalıtımsal nedenlerden dolayı riski daha fazladır.Beslenme Yapılan çalışmalar kırmızı eti çok tüketen erkeklerin daha fazla prostat kanserine yakalandıgını gösteriyor. Ancak meyve ve sebzeye beslenmelerinde agırlık veren erkeklerde bu risk daha azlıyor.
prostat kanseri belirtileri nedir
Prostat kanserinin özellikle ilk zamanlarda herhangi bir belirtisi olmayabilir
Bazı genel belirtiler şöyle sıralanabilir İdrarın çok az akması, idrarın birden akıp hemen durması ,idrara başlarken veya biterken acı duyulması, geceleri aniden şiddetli idrar giderme ihtiyacı duyulması, idrara çıkamamak, idrarda veya spermde kan görülmesi,ereksiyon olurken acı duyulmasi, veya penisten sperm gelirken acı duyulması, sırtta kasıklarda ve kalçalarda agrı hissedilmesi bu genelde kanserli hücrelerin prostat bezesi dışına yayılmaya başladıgında olur Bu semptomlar genelde, iyi huylu, kanser olmayan prostat büyümesi rahatsızlıgında görülür. bu erkekler yaşlandıkça bünyede normal bir oluşumdur.
prostat nasıl teşhis edilir
Prostat kanserinin kesin semptomu bulunmadıgından, teşhis ya sıadan bir rektal kontrolde, veya başka herhangi sıradan bir kontrolde ortaya çıkabilir. Prostat Spesifik Antijen ismi verilen bir kan testi, kişinin eger şüphesi varsa ona cevap olabilir. Fakat ne yazık ki, bütün kanser testlerinde oldugu gibi PSA’da da kesin ve net sonuçlar çıkmayabilir. Eger PSA degeri normal ölçülerde bile çıksa, prostat kanseri olma riski vardır. Eger biraz üst deger çıksa, yine prostat kanseri olmama şansı vardır. Çok anormal çıkan test sonuçlarında ise, çok pahalı ve gereksiz olabilecek ekstra çalışmalar yapılmaktadır. Bu yüzden birçok uzman PSA testini onaylamamaktadır. Eger semptomlardan biri veya teslerden biri kanser olabileceginize dair sonuçlar veriyorsa, ek olarak yapılması gereken bazı testler vardır.Prostata bakmak için yapılan Trans Rektal Ultrason testi.İnsan kulagının işitemeyecegi kadar yüksek frekanslı ses dalgalarından yararlanılarak, pron adı verilen parçalarla, iç organların görünütüsünü ekrana taşımaya yarar.Sistoskopi Üretra ve mesanenin soğuk ışık kaynağı bağlanmış bir kamera yoluyla görüntülenmesi için yapılan işlem.Rektal biyopsi Rektumun içinden geçen bir igne ile prostattan bir parça doku alınması ve bunun incelenmesi. Kanser teşhisinin kesin koyulması için emin olmanın tek yoludur.Eger biyopsi sonucunda kanserli hücreler tespit edilirse, sonrasında birkaç test daha gerekecektir. Bilgisayarlı tomografi, MR gibi testler, kanserli hücrelerin nerelere ve ne kadar yayıldıgını göstermektedir.
Prostat büyümesi nedir
Prostat bezi idrar torbasının boynu ile idrar yolu başlangıcını çevreleyen ceviz büyüklüğünde bir guddedir. Yalnız erkeklerde bulunur. prostat bezi. 50 yaşını geçen erkeklerde büyümeye başlayıp. rahatsızlık verebilir. Hastalığın belirtileri gecenin son kısmında idrara kalkmak. gündüzleri sık sık idrar yapmak. idrar yapmakta zorluk. idrarın yavaş yavaş akması. idrarın başında veya sonunda bir damla kan şeklinde görülür.
Prostat iltihabı nedir
Vücudun herhangi bir yerindeki iltihabın. kan dolaşımı aracılığı ile prostat bezine gelip yerleşmesi sonucu ortaya çıkar. Hastada titreme. halsizlik. ateş. sırt ve bacak ağrıları görülür. Hasta. İdrarını ve büyük abdestini yapmakta güçlük çeker
Prostat kanseri nedir
prostat bezinin genişleyip. büyümesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastanın karın bölgesinin alt kısımlarında ve bacak aralarında ağrı vardır. Bazen sırtta ve kollarda da ağrı hissedilir Prostatit Prostat iltihabı İdrar tutukluğu
Mesane (idrar torbası) dolu olduğu halde idrar yapılamaz. Karnın alt bölgesi gerginleşmiştir. Bastırılınca ağrı hissedilir. Tıp dilinde akut retansiyon adı verilen bu durumun nedenleri çeşitlidir. Örneğin. böbreklerde taş. prostat büyümesi. idrar yollarının doğuştan kusurlu olması. fazla miktarda alkol içmek. mesane felci. belsoğukluğu. sinir hastalıkları veya üşütmek idrar tutukluğuna neden olabilir. İlk tedbir olarak hastanın karnına içinde sıcak su olan bir şişe konur. Sıcak su ile banyo yapılırken. idrar çıkarmaya çalışılır.
İdrar yollarında yanma
İdrar yollarında veya idrar yaparken yanma çeşitli nedenlerden kaynaklanır. Belsoğukluğu. ülser. mesane iltihabı. prostat iltihabı. mesane uru. yumurtalık iltihabı. apandisit düşünülebilir. Bu nedenle tedaviye geçmeden önce. hastalığı doğuran nedeni tespit etmek gerekir. Tedavi. hastalığı doğuran nedene göre yapılır.
Kan işemek
Tıp dilinde hematüri adı verilen bu durum. önemli bir hastalığın işareti olabilir. Bu nedenle vakit kaybetmeden bir doktora başvurmak gerekir. İdrarda kan görülmesi; idraryolu iltihabı. prostat iltihabı. mesane taşı. böbrek kanaması. böbrekte taş veya kum. kan hastalıkları veya bir başka hastalığın belirtisi olabilir. Ayrıca bazı ilaçlar ve gıdalar da idrarda kan görülmesine neden olabilir. Örneğin çilek. domates. ıspanak veya ağrı kesici ilaçlar kan işemeye neden olabilir.
Kanser
Kanser; anormal vücut hücrelerinin başıboş kontrolsüz bir şekide üremeleri ile meydana gelen bir çeşit hastalıktır. Başka bir deyişle vücutta meydana gelen kötü tümörlere kanser denir. Kanser hücreleri. ya etraftaki dokuları istila ederek ya da ak veya kırmızı kan damarları ile vücudun diğer taraflarına yayılır. Buna metastaz (yavrulama) denir. Kanserin esas nedenini bilinmemekle beraber. hava kirliliği. ve sigaranın kansere zemin hazırlayıcı oldukları ileri sürülmektedir. Kanserden korkmayınız. geç kalmaktan korkunuz! Bu nedenle aşağıdaki belirtilerin biri görüldüğü zaman doktora başvurunuz. – Makat veya rahimden gelen anormal kanama veya akıntılar – Göğüslerde veya vücudun herhangi bir yerinde görülen ve ele gelen şişlik veya sertlikler – İyileşmeyen yaralar – Ses kısıklığı veya belirli bir sebebi olmayan öksürük – Yutma güçlüğü ve hazım bozuklukları – Ben ve siğillerde görülen değişmeler. Bu işaretlerin herhangi biri iki haftadan fazla devam ederse mutlaka doktora başvurmak gerekir. Kanserin görüldüğü yerler aşağıda gösterildiği şekilde tespit edilmiştir. – Beyin ve omurilikte %1 – Ciltte %10 – Tenasül yollarında. erkeklerde %10. kadınlarda % 6 – Memelerde %14 – Sindirim sisteminde %25 – Solunum yollarında. erkeklerde %2. kadınlarda %3 – Karaciğer ve safra kesesinde %3 – Diğer organlarda %8 Bu bilgilerin ışığı altında. akciğer. deri. dil. dudak. gırtlak. mide. incebağırsak. kalınbağırsak. mesane. meme. ve prostat daha fazla görüldüğü söylenebilir. Kanser tedavisinde uygulanan makro biyotik gıda rejiminin çok etkili olduğu. bu rejimi uygulayan hastaların iyileştikleri ve sağlıklı kimselerin de kanser olmadıkları ileri sürülmektedir. Makro-biyotik Gıda Rejimi: Bir günlük gıdanın. %60’ı buğday. arpa. mısır. darı. esmer pirinç veya çavdar unundan yapılmış gıdalardan seçilir. %23-25’i hayvan gübresiyle gübrelenmiş bahçelerden toplanmış taze ve olgun meyvelerden. patates. patlıcan. ıspanak. veya domatesten seçilir. %5-10’u tahıl veya sebze çorbalarından seçilir. %10-15’I deniz ürünleri arasından veya soya fasulyesi. taze fasulye. kırmızı pancar veya şalgamdan seçilir. Haftada bir kere beyaz etli balık yenebilir. Ancak her hafta pişirme şeklini değiştirmek gerekir. Haftada iki kere de fazla şekeri olmayan meyveler yenebilir. Çay içilebilir. Aşağıdaki yiyecek ve içecekler de yasaktır. Beyaz unla yapılmış ekmek. pasta gibi şeyler. beyaz pirinç. tavuk. peynir. yumurta. konserveler. dondurulmuş yiyecekler. şeker. üzüm. şekerli meyve suları. olgunlaşmış meyve ve sebzeler. kuru fasulye. ve kuru bezelye. mercimek. mantar. pekmez. bulama. çikolata. kakao. gazoz dahil bütün meşrubatlar. ve alkollü içecekler. turşu. sirke. hardal. sofra tuzu. bayat yiyecekler. sığır eti. Yukarıda anlatılan gıda rejimi hiç aksatılmadan uygulanmalıdır.
Sık sık idrara gitme
Günde 4 veya 6 kez idrara gitmek normal sayılır. Bu sayı. içilen su miktarına göre değişir. Toplam idrar miktarı. 8 su bardağı kadardır. Bu miktarda ve idrara gitme sayısında fazlalık olduğu zaman gençlerde şeker hastalığı. ihtiyarlarda böbrek hastalığı veya prostat büyümesi düşünülebilir.
Üremi
Karaciğerde meydana gelip. kan vasıtasıyla böbreklere taşınan ve idrarla dışarı atılan zararlı maddelere üre denir. Ürenin. idrarla dışarıya atılmayıp. vücutta kalmasından meydana gelen hastalığa da üremi denir. Nedeni. böbrek hastalıkları ve prostat büyümesidir. Hastada devamlı baş ağrısı. görme bulanıklığı. hıçkırık. gündüzleri uyuma ihtiyacı ve geceleri de uykusuzluk görülür. Vakit kaybetmeden tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Ayrıca tedaviye yardımcı omak amacıyla hastanın üşütmemesi. yorulmaması. düzenli beslenmesi. sigara veya alkolü bırakması gerekir
prostat teşhis yöntemleri
-Prostat muayenesi
-PSA isimli kan tahlili
-İdrar tahlili
-Saniyedeki idrar akım hızı uroflowmetri PVR idrar yaptıktan sonra mesanede kalan idrar miktarı belirlenmesi
-Urogenital ultrasonografi


buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
bilgiler, genel, hakkında, prostat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 17:26
bursa escort bursa escort bursa escort tuzla escort seks hikayeleri gaziantep escort seks filmi izle sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort gaziantep escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort etlik escort etimesgut escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com Escort escort escort escort travestileri travestileri altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom hack forum Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin