Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Yardım Melekleri (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Oje Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar? (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=79592)

buse 28.Aralık.2015 20:59

Oje Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?
 
http://cdn.nasilkolay.com/static/MJF...ar_646x340.jpg

Birçok kişinin korkulu rüyası olan oje lekesi, aslında o kadar da zor bir leke değildir. Basit yöntemler uygulayarak kumaşlarda oluşan oje lekelerinden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.
Kumaşlarda oluşan oje lekesi çıkarmak için yapılması gerekenler nelerdir?
Oje lekesini kumaşlardan çıkartırken bazı risklerde bulunmaktadır. Oje lekesini çıkartmak için kullanılan yöntemler kumaşın deforme olmasına, renginin açılmasına, oje çıktıktan sonra başka lekelerin oluşmasına sebebiyet verebilmektedir. Böyle bir durumun oluşup oluşmayacağını test etmek için ojeyi lekesini çıkarmak için kullanacağınız malzemeyi kumaşın görünmeyecek bir yerine uygulayarak denemeniz tavsiye edilir.
Oje lekesini çıkarmak için en etkili yöntemlerden biri asetondur. Aseton içeren oje çıkarıcısı ile bir kağıt havlu veya bir bezi ıslatarak lekeye uygulayın. Bu işlem yapılırken aseton içermeyen oje çıkartıcıları da kullanılabilir. Ayrıca aseton içermeyen oje çıkartıcıları kumaşa zarar verme açısından daha güvenlidir. Fakat aseton içeren oje çıkartıcıları kadar leke üzerinde etkileri yoktur.
Aseton ile ıslatmış olduğunuz kağıt havluyu ya da bezi lekenin üzerine bastırınız. Bu işlem yapılırken kesinlikle bez ile leke ovulmamalıdır. Ayrıca bu işlem yapılırken oje lekesinin bulunduğu alanın altına havlu ya da bez konmalıdır. Bu sayede oje lekesinin kumaşın lekeli olmayan yüzene geçmesini engellemiş olursunuz. Eğer oje lekesi kumaşın arka yüzüne geçmiş ise bu işlemi her iki yüze de uygulayınız. Kullandığınız kağıt havluyu ya da bezi oje lekesini emdikçe değiştirmeniz gerekir.
Tüm bu işlemleri uyguladıktan sonra son olarak da kumaşı yıkama talimatlarına uygun olarak çamaşır makinenizde yıkayınız ve kurutma makinası kullanmadan kurumaya bırakınız.
Bu işlemden sonra hala oje lekesi kumaşta kalırsa, yıkama esnasında çamaşır suyu kullanılabilir. Fakat bu işlem sadece beyaz renkteki kumaşlar için geçerlidir.
Oje lekesini çıkartmak için bir başka yöntem de lekeli kumaşı bir kasenin üzerinde geriniz ve lastik bir bant yardımı ile kaseye tutturunuz. Oje lekesinin üzerine oje çıkarıcısını damlatınız. Bu sayede oje lekesinin kasenin içine akması sağlanacaktır. Fakat bu yöntem, yukarıdaki yöntemlere göre daha uzun sürede sonuç verecektir.


Şu Anki Saat: 15:16

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.