Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 30.Ekim.2015, 23:00   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Lazer lipoliz zayıflatır mı?




Diyet ve sporla bir türlü erimeyen inatçı yağları yok etmek için lazer lipoliz ve lazer liposuction gibi yöntemlere başvuruluyor. Peki, bu iki yöntem gerçekten zayıflatır mı? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu, bu çok merak edilen iki yöntemle ilgili şöyle bilgiler veriyor:
"Lazer lipoliz, ameliyathane ortamı olmadan uyguladığımız, kullanım alanları sınırlı olan bir yağ alma işlemidir. Lazer liposuction ise çok fazla yağ alınması gereken durumlarda ameliyathane ortamında yapılan bir yöntemdir. Ancak ne lazer lipoliz ne de lazer liposuction bir kilo verme veya zayıflama yöntemi değildir.




Lazer lipoliz, vücut şekillendirme ve bölgesel yağlardan kurtulma yöntemidir. Kliniğimize gelen kilo problemi olan kişilerde öncelikle diyetisyen ile beraber bir yeni bir beslenme alışkanlığının oluşturulmasını istiyorum. Eğer hastanın yeme bağımlılığı gibi problemleri varsa psikoterapi öneriyorum. Destek olarak ya spor ya da AWT gibi sıkılaştırmaya yönelik ek uygulamalar gerektiğini anlatıyorum. Kişi bu yaşam tarzını benimseyecekse lazer yöntemi ile yağ almayı kabul ediyorum. Çünkü bu yöntemlerin hiçbiri kalıcı değildir. "Liposuction yaptırayım, her istediğimi yiyebilirim" gibi bir düşünce kesinlikle yanlıştır.
Lazer ile yağ almanın en uygun olduğu problemler bölgesel yağlanmalardır. Kişinin kilo problemi olmadan, spora ve diyete rağmen erimeyen yağlar (basen bölgesi, diz içi yağlanma veya düşük bel pantolona bağlı oluşan bel bölgesindeki yağlanmalar) için en uygun yöntemlerden birisidir. Bu bölgelerde başarılı sonuçlar elde ediyoruz.
Kişiye Lazer lipoliz mi yoksa lazer liposuction mı yapılacağına muayeneden sonra karar verilir. Vücudun istenilmeyen bölgelerindeki yağ ve kilo fazlalıkları alınarak olması gereken normal ölçülere ulaşması sağlanır."
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla