Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 20.Eylül.2018, 11:28   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,270
Standart Vajinismus Ve Görülme Sıklığı


Op. Dr. Ayşe Duman vajinismus ve görülme sıklığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Vajinismus
hastalığı genellikle kadının hiçbir şekilde ilişkiye girememesi ve hiçbir fiziksel problem olmamasına rağmen duygusal sıkıntılar sebebi ile cinselliğini ve cinsel ilişkiyi anlamlandırması ile alakalı olarak farklı düşünceler ile kaygı, bu kaygılardan dolayı korku ve evlilik hayatı ile cinselliği beraber yaşayamamasıdır.

Vajinismusun görülme sıklığı nedir?


Ne yazık ki ülkemiz genelin de popülâsyonu en yaygın ve yüksek oran da görülen bir hastalıktır. Dünya genelin de vajinismus hastalığı %1-2 düzeyin de iken şimdi %7-10 civarın da bir rakam da mevcut olmaktadır. Genel olarak kız çocuğu büyürken ya da kadına toplum içersin de verilen ya da verilmeyen rollerden kaynaklanmış olan bir süreçtir. Özellikle küçük kızı büyütme konusun da pek çok şeyden sakınıldığı için büyüdüğü zaman duygusal olarak kadınlık rolüne geçemeyerek ve cinsel ilişkiyi yaşamaması sorunlarına sebep olmaktadır.Çoğunlukla vajinismus hastalığı bireyin yetiştirilme ve geçmişin de yaşamış olduğu olaylarda büyük etken olmaktadır. Ayrıca çocukluk döneminde fazlası ile korunan kız çocuğu, gözlenerek dış dünyadan uzaklaştırılan ve yetiştirilmiş olan genç kadınlar da özellikle vajinismus hastalığına sıklıkla rastlanmaktadır.


Vajinismus tedavisi hakkında aşağıdaki linkten daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz


http://www.ayseduman.com/konular/vajinismus/


Vajinismusta ilk neler hissedilmektedir?


Vajinismus
hastalığı genellikle ülkemiz de pek çok kişinin sıklıkla yaşamış olduğu problemdir. Dünya ülkelerin de ise bu oranlar %2-5 arasın da olmasına rağmen bizim ülkemiz de ise %10 civarın da görülmektedir. Bu da her 10 kadının birin de geçici olarak bile olsa vajinismus sorununu yaşamaktadır. Kadınların yaşamış olduğu bu sıkıntılar kadar da erkekler de kendi içlerin de buna benzer sıkıntılar yaşamaktadır. Çünkü eşlerindeki bu sıkıntılardan etkilenebilmektedirler. Vajinismusun tedavisi için yapılan bir adım hem kadın hem de erkek tarafından karmaşaya, kaygıya ve sıkıntıya neden olmaktadır.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla