Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Bilim ve Teknik (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Bilim Dünyası Şokta İki “ Buz Bebek ” Bulundu! (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=41337)

buse 26.Ağustos.2015 22:15

Bilim Dünyası Şokta İki “ Buz Bebek ” Bulundu!
 
Arkeoloji bilimi günümüz bilimi ile birleşince ortaya muhteşem buluşlar çıkabiliyor.



Kuzey Amerika’da yer alan [COLOR=#0000FF !important]Alaska[/COLOR]’da yapılan bir kazıda Buz Devri’nde yaşamış olan iki bebeğe ait kalıntılar bulundu. [COLOR=#0000FF !important]11 bin 500 yıllık olduğu tespit edilen bebek[/COLOR] kalıntılarının heyecan verici yanı ise o döneme ait en az yıpranmış kalıntılar olması. “ Buz Bebek ” adı verilen kalıntılar,[COLOR=#0000FF !important] Upwards Sun River [/COLOR]adı verilen bir alanda ortaya çıkarken bulunan bu kalıntılar uzun süredir kazı bölgesi olarak kullanılan ve artık terk edilmesi düşünülen [COLOR=#0000FF !important]Upwards Sun River[/COLOR]’ı da dünyanın en önemli kazı alanlarından bir tanesi yaptı.
Söz konusu kazı alanındaki en son bulunan kalıntı 2010 yılında gerçekleşirken en son bulunan [COLOR=#0000FF !important]buz bebekler[/COLOR]in doğa şartlarında oldukça iyi korunduğu ve çok önemli verilerin elde edildiği belirtildi. 11 bin 500 yıl öncesine ait buz bebeklerin bir tanesinin ölü doğan diğerinin ise doğumdan kısa bir süre sonra öldüğü ortaya çıkan ilk sonuçlardan biri oldu. 2010 yılında bulunan kalıntılarla hemen hemen aynı zamanda öldüğü düşünülen bu bebeklerin bir doğal afet veya hava koşullarından dolayı ölmüş olabileceği düşünüyor.

Bölgede yapılan araştırmalara hız verilirken [COLOR=#0000FF !important]buz bebek[/COLOR]lerin gömülü bulunduğu yerde yer alan taş, mızrak ve okların yer alması da bölgede yaşayan toplumun ölüm ritüelleri konusunda bilgi sahibi olunmasına yardımcı oldu.




Şu Anki Saat: 18:03

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.