Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Diyet Grupları (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=32)
-   -   İki kişilik diyet (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=80368)

buse 13.Mart.2016 22:23

İki kişilik diyet
 
Diyetisyen Güneş Aksüs, diyet eşiniz ile dışarıda yemek yerken dikkat etmeniz gerekenleri yazdı.

Yaz yaklaşırken evde, işyerinde veya okulda, diyet konuları daha sık açılmaya başladıysa bu yazıyı alıp elinize, yanınızdakine hadi başlıyoruz deyin. En azından bir listeye geçmeden önce bu dediklerime dikkat ederseniz kilo vermeye başlarsınız. Yanınızda birinin olması yani en iyi arkadaş (tabii kilo vermesi gereken ya da istekli) eş, sevgili, iş arkadaşı olursa harika. Anneniz, babanız değil, genelde aileden biri ile diyet yapıldığında çok birbirlerini dinlemeyebiliyorlar. Motivasyonun adı ‘baskı’ya dönebiliyor. Ama arkadaşına verdiğin ya da şimdilerde duyduğumuz gibi ‘kanka’ ile daha iyi motivasyon sağlanabilir. İşyerinde patron size hadi dediyse, ya da erkek arkadaşlarınız ile iddiaya girdiyseniz daha iyi zayıflayabilirsiniz. Ne alakası var demeyin. Biri tahlillerini kötü görünce hırslanır, biri destek görünce, bizi üzülünce, birileri de iddiaya girince. Özellikle de erkekler...



Şimdi gelelim diyet eşiniz ile dışarıda yemek yerken nelere dikkat edeceğinize… Diyelim ki erkek arkadaşınız veya eşiniz ile birlikte ‘dikkat’ etmeye başladınız, özel durumlarda ne yapalım?

1- Dışarıda yemek gerekirse: Mümkünse diyetin çok bozulmayacağı, yani sağlıklı öğünler bulabileceğiniz bir yer seçin. Örneğin balıkçıya gitmek her zaman daha iyidir. Sadece burada kaçabilecek olan şeyler mezeler olabilir. Ve yemekten sonra gelen tatlı. Paylaşmak güzeldir. Tatlıyı muhakkak paylaşın. Mezeler çok yenirse, balığı da paylaşabilirsiniz. Eğer sevgiliniz size ‘paylaşalım’ derse hemen cimri olduğunu düşünmeyin, belki bu yazıyı okumuştur!

2- Pizza: Evde veya dışarıda fark etmez. Pizza deyince benim aklıma yine paylaşmak geliyor. Pizza doyurucu olabilir ama 1-2 dilim yiyip bırakmanız için pizza yanında salata ille de olmalı. Hatta siz pizzayı beklerken evde salatayı hazırlamaya başlayın veya dışarıda pizzacıda iseniz salatayı önden söyleyin. Kampanya yapan pizzacıdan değil de, gerçekten güzel malzemeler ile tadı damağınızda kalacak bir pizza yiyin, az olsun güzel olsun. Özellikle öğrencilerin tercih ettiği zincir pizzacılarda sürekli 1 alana 1 bedava kampanyaları var. Evet çok uygun ama bizi ne hale getirdiğini unutmayın. Evde çok kalabalıksanız olabilir. Dediğim gibi yanında salata şartı ile.

3- Et restoranına gittiyseniz: Ortaya yağsız bir et söyleyip yanında güzel cevizli bir salata ile günü kapatabilirsiniz. Ama ortaya söylenen etlerin çeşit ve miktarı arttıkça sizin diyet tehlikeye girer. Sadece ne istediğinizi bilerek gidin yeter. Mönüye bakmadan garsona yağsız ızgara et ve bol salata (yağsız) deyin ve ortaya gelenlere de dikkat edin.

4- Birinin doğum günü: Pastanede misiniz? Arkadaşlarınız ile buluştunuz ve herkes pastamı yiyor? Tamam sakin olalım. Şimdi kendinize iki soru sormanızı istiyorum.
a: Şu anda gerçekten canım tatlı istiyor mu ? (Hayır, ise bravvvooo! )
b: Evet, evet istiyorum (o zaman muhallebili, meyveli bir pasta olabilir, ama az evet AZ)



5- Beraber bir alışveriş listesi yapın: Ara öğünlerde atıştırmanız için wasa, yulaflı bar, şekersiz bisküviler, light içecekler, light krakerlere bakın. Sevdiklerinizden alın ve zor durumlarda aç kalmak yerine çekmecenizden veya çantanızdan ara öğününüz çıkarıp paylaşın.

6- Haftalık yemek listesi yapın: Evde olduğunuz günlere ortak yemekler koyun. Bu size daha da birbirinize bağlar. Verdiğiniz sözü unutmazsınız.

7- Beraber yürüyüş yapmak üzere planlar yapın: Söylediğiniz saatte buluşun ve yürüyün. Mola verip bir yağsız sütlü kahve için ve tekrar yürüyerek gezinin.







Şu Anki Saat: 16:50

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.