Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Evcil Hayvanlar (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Bir hayvana sahiplik yapmak (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=30543)

buse 17.Temmuz.2015 22:11

Bir hayvana sahiplik yapmak
 
http://www.kamilkoc.com.tr/Files/Ima...1312_15_57.jpg


Bir çok insan, beslemek üzere bir hayvana sahip olmak isterken yanlış kararlar sonucu, heves uğruna bir çok hayvan eziyet çekmektedir. Besleyeceğiniz hayvana karar vermeden önce, ona gerçekten huzurlu ve doğasına yakın bir ortam sunabilecekmisiniz ? ilk olarak buna bakmanız gerekmektedir.

Konumuzun resimi tamamen örneklemdir ve anlatmak istediğimiz konuya uygun olarak seçilmiştir.

Resimin nerede ne zaman çekildiği belirsiz ancak bakış açımız şu yönde olmalı. Resimde görüldüğü gibi doğal yaşamı gezdirilmek üzere bir kamyonet kasasın da insanlar görüyorsunuz. Kamyonetimizin kasası tamamen tel ile çevrili olduğu ve aslanların onlara bir zarar verme imkanı olmadığı halde korkudan köşeye sıkıştıklarını ve tedirginlerini görebiliyorsunuzdur.

Oysa kafese koyulan bir hayvan da, resimde gördükleriniz den pekte farklı değil !

Çünkü o aslanlar hiç bir şekilde o insanlara zarar veremez, bunun garantisi kesin. Ancak kafese koyulan bir hayvana sizin zarar verebilme olasılığınız daha yüksek ve daha olası olduğu halde o hayvan nasıl tedirgin olmasın ?

İşin özü şudur ki, eğer bir pet hayvana sahip olmak istiyorsanız, sahipliğini yapacağınız hayvana en iyi yaşam şartlarını (Doğasına yakın) verebilmeli ve ilgilenebileceğiniz den emin olmalısınız.

Heves uğruna alıp, sıkılınca unutacağınız bir hayvanı beslemek, bir canlının kafeste gördüğünüz insanlar dan daha aciz ve korunmasız duruma düşeceğinden hiç şüpheniz olmasın.

Bu yüzden bir pet'e sahip olmadan çok iyi düşünmelisiniz deriz, çünkü onlar tamamen size muhtaç yaşayacaklardır ve hevesinizin kurbanı olmaları onların en büyük korkulu rüyalarıdır.


Şu Anki Saat: 13:42

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.