Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Güncel Diyet Haberleri (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Sigarayı Bırakmak Kilo Aldırıyor Mu? (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=81486)

buse 17.Eylül.2018 09:45

Sigarayı Bırakmak Kilo Aldırıyor Mu?
 
https://www.kadinlikbilinci.com/imag...1419934716.jpg
Sigarayı bıraktıktan sonra birçok insan kilo aldığını söylemektedir. Aslında sigarayı bıraktıktan sonra kilo alanların sayısı oldukça fazladır.

Sigaranın aslında insanlarda iştahı bastırıcı bir etkisi vardır. Sigara ayrıca insan metabolizmasını da hızlandırırı bir etkiye sahiptir.

Sigarayı bıraktıktan sonra metabolizma normale döner ve iştahı üzerindeki bastırıcı etki gider. Dolayısıyla iştah ve metabolizma normale döndüğü zaman kişi daha fazla yer ve kilo almaya başlar. Normale dönen metabolizma kişinin daha az kalori yakmasına yol açar.

Ayrıca sigarayı bıraktıktan sonra bir insanın tat ve koku alma duyusu da daha gelişir. Bu duyguların normal düzeye gelmesi insanın besinlere karşı daha istekli olmasına da neden olur. Bu da daha fazla yemesine yol açar.

Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almamak için ne yapmalı?


Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almamak için diyet ve egzersiz yapmak gerekir. Aşağıdakileri uygulamaya çalışın:

Bol hareket edin: Fiziksel hareketlilik kilo almanızı önler. Düzenli egzersizle sigarayı bıraktıktan sonra fazla kilolarınızın önüne geçebilirsiniz. Çünkü egzersiz kalori yakmanıza yardımcı olur.

Doğru besinleri tüketin: Gün diyetinizde bol sebze ve meyve tüketin. Daha küçük porsiyonlar tüketin. Tatlıları sınırlayın ve alkolden uzak durun. ( Kilo Verdiren 10 Süper Besin )

Sağlıklı atıştırmalıklar tüketin: Öğün sayınızı artırın. Her öğünde azar azar yiyin. Ana öğün aralarında mutlak sağlıklı atıştırmalıklar tüketin. Bunun için tazen meyveler, taze sıkılmış meyve suları, düşük yağlı süt ve süt ürünleri v.b. besinler tüketebilirsiniz.



Şu Anki Saat: 20:23

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.