Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Hiçbir başlığa uymayan yazılar ! (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=126)
-   -   Ayla İsminin Anlamı Nedir? Ayla Ne Demek, Ne Anlama Gelir? (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=83838)

admin 09.Kasım.2020 11:27

Ayla İsminin Anlamı Nedir? Ayla Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
 
Son zamanların en ilgi çeken ve sevilen kız isimleri içerisinde Ayla geliyor. Hem ünlü isimler üzerinden hem de okunuşu eşliğinde oldukça sevilen bir ad olarak değerlendirilmektedir. Peki Ayla isminin anlamı nedir? Ayla ne demek, ne anlama gelir? İşte cevaplar.
http://www.stokfiyat.com/paylasim/pe...d3e4826fae.jpg
Ayla ismi Türkçe kökenli bir addır. Özellikle birçok ünlünün ismi olması ile beraber farklı filmler ve dizilerde de çok sık karşılaşılan bir ad olarak öne çıkıyor. Ayrıca etkileyici ve hoş anlamı ile beraber sevilen bir isimdir. Bu sebepten dolayı Türkçede kız çocukları için çok fazla kullanılan bir isim olduğunu dile getirmek mümkün.

Ayla Ne Demek?

Ayla, ?Ayın ve güneşin etrafında bazı zamanlarda görülen halka,? olarak bilinmektedir. Bu halkalar aynı zamanda renk olarak, ?beyaz ışık? şeklinde bilinirler. Özellikle Ay ile beraber Güneş'in etrafında belirdiği zaman oldukça hoş bir görünüm verirler. Bu sebepten dolayı böylesi güzel anlamı ile beraber pek çok ebeveyn tarafından ilgi gören isimler arasında yer almaktadır.

Ayla kız çocukları için tek başına verilebilir ya da başka isimlerle bir araya getirilebilir. Ancak özellikle anlamına bakıldığı zaman tek başına kullanılması daha doğru bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ayrıca kökeninin Türkçeye uzanması ve çok eski tarihlerden günümüze gelme sebebi ile anne babaların ilgi gösterdiği önemli isimlerden biridir.

Aile İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Ayla ismi için merak edilen konular içerisinde Kur'an'da geçip geçmediği yer almaktadır. Ayla Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen bir isimdir. Türkçe kökenli olması ve hoş bir anlamı bulunması ile beraber son dönemlerin en ilgi gören adlarından biridir.

Özellikle anlamının nadir olması ve hoş bir etki yaratması kız çocuklar için en güzel tercihlerden biri olarak öne çıkmasını sağlıyor. Minik yavrunuz için değerlendirebileceğiniz en güzel isimlerden biridir.


Şu Anki Saat: 05:40

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.