Kadın Gözüyle

Kadın Gözüyle (http://kadingozuyle.net/index.php)
-   Vücut Bakımı (http://kadingozuyle.net/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Cilt Sağlığı İçin Vitamiinler (http://kadingozuyle.net/showthread.php?t=80902)

buse 05.Mayıs.2016 20:32

Cilt Sağlığı İçin Vitamiinler
 
http://www.kadinlikbilinci.com/image...1370349805.jpg

Cildimizin de diğer organlarımızı gibi kendini yenilemeye ihtiyacı vardır. Kendini yenilemeyen cilt hücreleri ölür. Cildin kendini yenilenmesinde ve daha canlı ve sağlıklı görünmesinde beslenme şeklinin önemli rolü vardır.
Bu anlamda çinko, doymamış yağ asitleri, C ve E vitaminlerinin önemli bir rolü oynarlar.
Çinkonun ciltteki yaraların iyileşmesinde de katkısı bulunur. Bakliyatlar, taze meyve ve sebzeler, deniz ürünleri, yemekler için zeytinyağı önemli besin kaynaklarıdır. Su içmek de cilt sağlığı ve cildin kendini yenilemesi için faydalıdır. Cilde yumuşaklık verir. Günlük olarak 1-2 litre su tüketmek faydalıdır.
Cildin yaşlanmasını önlemede F vitamini denilen vitaminin de etkisi vardır. Aslında F vitamini bizim bildiğimizi vitamin grupları arasında yer almaz. F vitamini denen şeyler daha çok doymamış yağ asitleridir. Doymamış yağ asitleri cildin kendini yenilemesine ve daha canlı görünmesine yardımcı olur. Vücudun oksijen seviyesini ayarlar ve kolesterolü düşürür. Birçok cilt bakım ürünleri artık doymamış yağ asitlerini içerecek şekilde yapılıyorlar. İşte bu tür cilt bakı ürünleri yaşlanmayı geciktirici bir etki de yapıyor.
Doymamış yağ asitleri daha sağlıklı bir saç yapısına kavuşmamıza yardım ediyor. Cildin yaşlanmasını geciktirmede de etkili. Egzama sorununun çözümünde de faydası bulunuyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun bazı hastalıklara karşı direncini de artırıyor.
Doymamış yağ asitlerini içinde barındıran ürünleri şöyle sıralayabiliriz. Üzüm çekirdeği ekstresi, keten tohumu yağı, ceviz yağı badem yapı, ayçiçeği yağı ve soya yağında doymamış yağ asitleri bulunmaktadır.
Tabi bir de ciltte yaşlanmayı hızlandıran bir takım etkenler vardır. Bu etkenlerden de uzak durmak gerekir. Sigara ve stres cildin yaşlanmasını hızlandırır. Güneş ışınlarının fazlası da cildin yaşlanmasında hızlandırıcı etkisi bulunur.



Şu Anki Saat: 03:21

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.